Pridať recept

Čerešňový koláč z treného maslového cesta

ingrediencie

150 g
maslo
200 g
práškový cukor
6 ks
vaječný žĺtok
200 g
polohrubá múka
1/2 KL
kypriaci prášok
6 ks
vaječný bielok
1 kg
čerešne

postup

1.

Maslo prípadne tuk dobre vymiešame s cukrom a žĺtkami. Potom pridáme s tuhým snehom múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme približne na 1 cm, na pomastený a múkou vysypaný plech.

 
2.

Očistíme zrelé čerešne, umyjeme a na sitku ich necháme odkvapkať. Potom ich vykôstkujeme, rozložíme husto vedľa seba na rozotreté cesto a upečieme. Ešte teplé posypeme vanilkovým cukrom a pokrájame.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať