Pridať recept

Šúlance z celozrnnej krupice

ingrediencie

300 g
uvarené zemiaky
100 g
celozrnná pšeničná krupica
podľa chuti
mak
podľa chuti
med
podľa chuti
kokosový olej

postup

Zemiaky si uvaríme deň vopred, lepšie sa potom pracuje s cestom. Zemiaky postúhame najemno, pridáme krupicu, necháme chvíľu odležať, následne tvarujeme šúlky. Pohádžeme ich do vriacej vody, keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich. Na tanieri ich posypeme makom, polejem kokosvým olejom a medom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Šúľance
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Zemiakové šúľance a guľky
K tradičným a stále obľúbeným pokrmom patria aj šúľance alebo guľky zo zemiakového cesta. Tieto jedlá sa...
Mak
Toto sa stane, ak zjeme veľa maku! Môžeme sa otráviť?
Mak je bežne dostupná potravina v našich končinách. Napriek jeho širokému využitiu v kuchyni, má však aj...
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie šúľance: Stačí urobiť túto vec a už sa nikdy nebudú lepiť!
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie šúľance: Stačí urobiť túto vec a už sa nikdy nebudú lepiť!
Výborný piatkový obed, ktorým potešíte celú rodinu. Vyberte si z našej sladkej ponuky overených receptov...
Troch kráľov pohostite šúľancami: Rodinná tradícia v podobe sladkého obeda, u nás nesmú chýbať!
Troch kráľov pohostite šúľancami: Rodinná tradícia v podobe sladkého obeda, u nás nesmú chýbať!
Na Troch kráľov už máme všetci sladkého akurát dosť. Ale čo tak obzrieť sa do minulosti, kedy gazdinky...