Pridať recept

Marcipánová torta z rolády

12
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto na roládu

5 ks
vajce
5 PL
kryštálový cukor
5 PL
hladká múka

Krém

250 g
jogurt
250 ml
smotana na šľahanie
8 PL
želatína
1 ks
vaječný bielok
40 g
kryštálový cukor
250 g
lesné ovocie

Na ozdobu

250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
stužovač
100 g
marcipán
trochu
potravinárske farbivo
trochu
jahodová marmeláda

postup

1.
Vajíčka rozbijeme, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a žĺtky vymiešame s cukrom. Postupne primiešame múku a tuhý sneh z bielkov. Keď je cesto hotové, vylejeme ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 175°C približne 12 minút.
 
2.
Ešte teplé cesto potrieme džemom, zvinieme ho a necháme vychladnúť. Potom roládu nakrájame na približne 1 cm plátky, ktorými vystelieme tortovú formu.
3.
V miske si zmiešame jogurt, ovocie a vyšľahaný bielok s cukrom. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a šľahačku vyšľaháme. Do jogurtového krému primiešame želatínu, sneh a šľahačku. Krém nalejeme na roládu, prikryjeme ho zvyšnou roládou a opäť zalejeme krémom.
4.
Tortu dáme do chladničky poriadne stuhnúť. Potom ju vyberieme z formy, potrieme roztopenou marmeládou a šľahačkou. Tú sme si pripravili zmiešaním šľahačky a stužovača. Tortu vložíme opäť do chladničky, z marcipánu medzitým spravíme rôzne ozdoby a tortu dokončíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať