Pridať recept

Torta s pusinkami

12
porcií
54
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

6 ks
vaječný bielok
1 štipka
soľ
300 g
cukor

Plnka

6 ks
vaječný žĺtok
70 g
práškový cukor
40 g
hladká múka
1 balíček
puding zlatý klas
500 ml
mlieko
250 g
maslo
150 g
práškový cukor
200 g
mleté vlašské orechy
1 balíček
šľahačka v prášku
125 ml
mlieko

Na ozdobu

250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
stužovač šľahačky

postup

1.
Z bielkov, cukru a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Naplníme ním cukrárenské vrecko a na jeden plech vystlaný papierom na pečenie urobíme pomocou neho okrúhly korpus. Na druhý plech vystlaný papierom na pečenie urobíme len pusinky. Plechy dáme hore a dole do rúry, korpus a pusinky upečieme. Po dopečení ich necháme dosušiť v pootvorenej vypnutej rúre.
 
2.
V hrnci si zmiešame žĺtky, práškový cukor, múku a pudingový prášok. Pridáme mlieko a za stáleho miešania zmes privedieme k varu. Varíme ju, dokým nebude hustá a potom ju necháme vychladnúť. V miske si zmiešame maslo a práškový cukor. Do maslovej hmoty primiešame vychladnutú pudingovú zmes. Vymiešame hladkú plnku, do polovice z nej primiešame orechy.
3.
Okolo snehového korpusu dáme okraj tortovej formy, nanesieme naň najskôr orechový krém. Šľahačku v prášku pripravíme s mliekom podľa návodu, ktorý nájdeme na obale a primiešame ju do zvyšného krému. Krém natrieme na orechový a tortu uložíme do chladničky.
4.
Smotanu na šľahanie vymiešame so stužovačom a šľahačkou natrieme vrch aj boky torty. Potom ju ozdobíme snehovými pusinkami a dáme opäť stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať