Pečená hus
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
hus
podľa chuti
soľ
podľa chuti
majorán
trochu
rasca
trochu
voda
trochu
paradajkový pretlak
trochu
hladká múka
postup
1.
Očistenú a vypitvanú hus umyjeme, odrežeme jej konce nôh a krku, zvonka a znútra osolíme a znútra ešte posypeme majoránom, dáme na pekáč, posypeme rascou, podlejeme vodou a pečieme. Počas pečenia polievame vlastnou šťavou.
2.
Upečenú hus vyberieme a pokrájame na porcie.
3.
Tuk zlejeme, do zvyšnej šťavy pridáme paradajkový pretlak, osolíme, zaprášime múkou, zalejeme vodou a povaríme.
4.
Pečenú hus podávame s omáčkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.