Pridať recept

Torta s pekanovými orechmi

12
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Kakaový korpus

3 ks
vajce
60 g
práškový cukor
60 g
polohrubá múka
20 g
kakao
4 PL
olej

Orechový korpus

4 ks
vajce
220 g
kryštálový cukor
100 g
mleté orechy
140 g
polohrubá múka
6 g
kypriaci prášok do pečiva
8 PL
voda

Plnka

140 g
krupicový cukor
40 g
maizena
2 ks
žĺtok
100 g
mleté orechy
400 ml
mlieko
300 g
maslo

Na ozdobu

250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
stužovač
1 pohár
pekanové orechy
1/2 hrnček
kryštálový cukor
30 g
maslo
100 ml
šľahačka

postup

1.
Najskôr si pripravíme kakaový korpus. Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a olej. Cesto premiešame a vylejeme do vymastenej formy na tortu. Pečieme pri teplote 180°C.
 
2.
Ako druhý si pripravíme orechový korpus. Žĺtky zmiešame s cukrom a postupne primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a v panvici nasucho opražené orechy. Nakoniec do cesta vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vlejeme do vymastenej tortovej formy a dáme ho piecť. Keď je korpus upečený, necháme ho vychladnúť a rozkrojíme ho na dva.
3.
Cukor rozdelíme na dve rovnaké časti. V mlieku rozmiešame žĺtky, polovicu cukru a maizenu. Zmes uvaríme a necháme ju vychladnúť. V miske vymiešame maslo so zvyšným cukrom. Z pudingu odstránime kožku a zmiešame ho s maslom. Nakoniec pridáme opečené orechy. Pripravenú plnku rozdelíme na 3 časti a natrieme ju na korpusy ale aj boky torty. Tortu dáme stuhnúť do chladničky.
4.
Smotanu vyšľaháme spolu so stužovačom a z ostatných prísad v panvici pripravíme karamel. Tortu ozdobíme šľahačkou, boky posypeme orechmi a vrch ozdobíme trochu vychladnutým karamelom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať