Pridať recept

Mandarínková torta s čokoládou

12
porcií
85
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus

1 konzerva
mandarinkový kompót
200 g
maslo
180 g
práškový cukor
1 PL
kandizovaná pomarančová kôra
1 štipka
soľ
4 ks
vajce
300 g
hladká múka
3 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
citrónová šťava

Krém

250 ml
smotana na šľahanie
2 PL
kakao
200 g
čokoláda

postup

1.
Konzervu mandarínok otvoríme, necháme odkvapkať ale šťavu si odložíme nabok. V miske si zmiešame maslo, práškový cukor, pomarančovú kôru, soľ a vajíčka. Múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva a pomaly ju primiešame do vaječnej peny. Vmiešame 6 lyžíc odloženej mandarínkovej šťavy a citrónovú šťavu. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a na vrch uložíme mandarínky. Korpus vložíme do vyhriatej rúry a pečieme ho približne 50 minút.
 
2.
V hrnci prevaríme smotanu s kakaom, odstavíme ju a primiešame rozlámanú čokoládu. Za častého miešania necháme čokoládu vychladnúť a potom ju vyšľaháme.
3.
Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na dve rovnaké časti. Prvý korpus natrieme 1/3 krému, prikryjeme ho druhým korpusom a ten spolu s okrajmi torty potrieme zvyšným krémom. Tortu vložíme do chladničky, aby poriadne stuhla pred podávaním.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať