Pečený moriak
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
moriak
150
g
maslo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
plnka
postup
1.
Moriaka pripravíme ako na pečenie.
2.
Plnku dávame buď do hrvoľa, alebo do brucha a aj do hrvoľa. Ak dávame plnku len do hrvoľa, krčný otvor upcháme odseknutým krkom, aby plnka nevnikla do brušnej dutiny.
3.
Dutinu hrvoľa zase čo najviac rozšírime. Hrvoľ môžeme plniť buď prirodzeným otvorom na konci krku, alebo urobíme nový, väčší tvor vzadu na krku, ktorý po naplnení zašijeme.
4.
Prázdny koniec krku zahneme nadol a tiež zašijeme.Naplneného moriaka upečieme do červena.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.