Pridať recept

Medová torta s lentilkami

8
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus

160 g
hladká múka
120 g
maslo
40 g
práškový cukor
1 KL
kypriaci prášok do pečiva

Plnka

500 g
mäkký tvaroh
4 PL
med
3 ks
vajce
1 KL
mletá škorica

Na ozdobu

250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
vanilkový cukor
1 balíček
stužovač šľahačky
4 balíčky
lentilky na ozdobenie

postup

1.
Múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva. Pridáme maslo pokrájané na kocky, cukor a vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej pracovnej doske, pomocou valčeka ho prenesieme na okrúhly plech. Rukami cesto popritláčame k okrajom a vložíme ho na pol hodinu do chladničky.
 
2.
V miske si zmiešame mäkký tvaroh s medom, rozšľahanými vajíčkami a so škoricou. Plnku poriadne premiešame a navrstvíme ju na cesto. Tortu dáme piecť do vyhriatej rúry.
3.
Hotovú tortu necháme vychladnúť. Smotanu si zmiešame s vanilkovým cukrom a stužovačom. Vychladnutú tortu ozdobíme šľahačkou a lentilkami. Ihneď ju vložíme schladiť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať