Pridať recept

Banánová torta s vanilkovým krémom

8
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus

280 g
hladká múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
150 g
trstinový cukor
165 g
krupicový cukor
150 g
maslo
3 ks
vajce
125 ml
polotučné mlieko
3 ks
banán
trochu
kakao

Krém

375 g
maslo
185 g
práškový cukor
1 KL
vanilkový extrakt

Na ozdobu

100 g
čokoláda
2 ks
banán
2 PL
javorový sirup

postup

1.
Rúru dáme vyhriať na 160°C a formu na pečenie torty vymastíme maslom a vysypeme kakaom.
 
2.
V miske zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva a cukrom. Pridáme na kocky nakrájané maslo, vajíčka, mlieko a rozpučené banány. Cesto poriadne premiešame a vylejeme ho do pripravenej formy. Korpus pečieme približne 60 minút.
3.
Medzitým si pripravíme vanilkový krém. V miske zmiešame na kocky nakrájané maslo, práškový cukor a vanilkový extrakt. Vanilkovým krémom potrieme vrch aj boky torty. Vrch torty ozdobíme na kolieska nakrájanými banánmi, ktoré prelejeme javorovým sirupom. Boky torty posypeme hoblinkami čokolády. Tortu dáme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať