Pridať recept

Nugátová torta s mandľovými lupienkami

Nugátová torta s mandľovými lupienkami
Zdroj: gurmanka
8
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus

4 ks
vajce
90 g
hrubá múka
120 g
cukor
25 g
kakao

Krém

3 ks
vajce
120 g
cukor
30 g
kakao
250 g
maslo
1 hrsť
mandľové lupienky
1 PL
pistácie

postup

1.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pomaly k nim primiešame žĺtky zmiešanú s múkou, cukrom a kakaom. Vymiešame hladké cesto, ktoré prelejeme do vymastenej tortovej formy a dáme ho piecť. Pri teplote 180°C pečieme korpus približne 20 minút.
 
2.
Vo vodnom kúpeli vyšľaháme vajíčka, práškový cukor, kakao a zmes necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme maslo a primiešame k nemu vychladnutú čokoládovú zmes. Vymiešame hladký krém, ktorým potrieme celý upečený a vychladnutý korpus.
3.
Tortu ozdobíme mandľovými lupienkami, zvyšným krémom a pistáciami podľa vlastnej fantázie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať