Pridať recept

Jahodová torta so šľahačkou

10
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 ml
smotana na šľahanie
400 g
čerstvé jahody
2 balíčky
vanilkový cukor
1 balíček
detské piškóty
3 PL
práškový cukor
600 g
kyslá smotana

Na ozdobu

250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
stužovač
1 balíček
vanilkový cukor
trochu
jahody na ozdobu

postup

1.
Jahody očistíme, umyjeme a necháme odkvapkať. Šľahačku vyšľaháme a primiešame do nej vanilkový cukor.
 
2.
Kyslú smotanu zmiešame s práškovým cukrom a primiešame k nej šľahačku. Na dno tortovej formy poukladáme piškóty, na ne uložíme jahody a prelejeme ich polovicou smotanového krému. Tento postup zopakujeme ešte raz a tortu dáme stuhnúť do chladničky najlepšie cez noc.
3.
Smotanu vymiešame s cukrom a stužovačom. Z formy pomaly odstránime boky a tortu potrieme šľahačkou, ozdobíme jahodami a vložíme naspäť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať