Trubičková torta s tvarohovým krémom
8
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus
8
ks
vajce
200
g
práškový cukor
6
PL
vlažná voda
6
PL
olej
300
g
hladká múka
40
g
kakao
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
Krém
250
g
jemný tvaroh
400
g
kyslá smotana
3
PL
práškový cukor
1
balíček
stužovač šľahačky
Na ozdobu
2
balíčky
trubičky
postup
1.
Žĺtky zmiešame s práškovým cukrom do peny. Pomaly postupne striedavo pridáme olej a vodu. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto rozdelíme na dva rovnaké vymastené plechy a upečieme vo vyhriatej rúre.
2.
Medzitým si pripravíme tvarohový krém. Tvaroh zmiešame so smotanou a cukrom. V druhej miske pripravíme stužovač podľa návodu na obale a vmiešame ho do krému. Približne 4 lyžice krému odložíme nabok.
3.
Prvý korpus vložíme do tortovej formy, natrieme ho polovicou krému, priložíme druhý korpus a ten natrieme zvyšným krémom. Tortu vložíme stuhnúť do chladničky.
4.
Stuhnutú tortu z chladničky vyberieme, odstránime z formy okraje a boky torty potrieme odloženým krémom. Na krém popritláčame trubičky a tortu zviažeme stuhou. Vložíme ju naspäť do chladničky a ozdobíme napríklad čerešňami.
5.
TIP: Namiesto trubičiek môžeme použiť čokoládky kinder alebo tabličky obyčajnej čokolády.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.