Pridať recept

Trubičková torta s tvarohovým krémom

8
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus

8 ks
vajce
200 g
práškový cukor
6 PL
vlažná voda
6 PL
olej
300 g
hladká múka
40 g
kakao
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva

Krém

250 g
jemný tvaroh
400 g
kyslá smotana
3 PL
práškový cukor
1 balíček
stužovač šľahačky

Na ozdobu

2 balíčky
trubičky

postup

1.
Žĺtky zmiešame s práškovým cukrom do peny. Pomaly postupne striedavo pridáme olej a vodu. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto rozdelíme na dva rovnaké vymastené plechy a upečieme vo vyhriatej rúre.
 
2.
Medzitým si pripravíme tvarohový krém. Tvaroh zmiešame so smotanou a cukrom. V druhej miske pripravíme stužovač podľa návodu na obale a vmiešame ho do krému. Približne 4 lyžice krému odložíme nabok.
3.
Prvý korpus vložíme do tortovej formy, natrieme ho polovicou krému, priložíme druhý korpus a ten natrieme zvyšným krémom. Tortu vložíme stuhnúť do chladničky.
4.
Stuhnutú tortu z chladničky vyberieme, odstránime z formy okraje a boky torty potrieme odloženým krémom. Na krém popritláčame trubičky a tortu zviažeme stuhou. Vložíme ju naspäť do chladničky a ozdobíme napríklad čerešňami.
Trubičková torta s tvarohovým krémom
Trubičková torta s tvarohovým krémom
Zdroj: gurmanka
5.
TIP: Namiesto trubičiek môžeme použiť čokoládky kinder alebo tabličky obyčajnej čokolády.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať