Pridať recept

Ježko s piškótami

8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
detské piškóty
600 g
maslo
400 g
práškový cukor
2 ks
žĺtok
400 ml
silná čierna káva
4 PL
kryštálový cukor
3 PL
kakao
trochu
čokoládová poleva

postup

1.
Maslo zmiešame s práškovým cukrom do penista. Pridáme žĺtok, kakao a 5 lyžíc vychladnutej kávy. Do zvyšku kávy pridáme kryštálový cukor a budeme v nej máčať piškóty.
 
2.
Piškóty ukladáme v jednej vrstve na tanier tak, aby sme ježkovi vytvarovali telo a hlavu. Postupne na piškóty pridáme krém a množstvo piškót sa zmenšuje, aby bol okrúhly. Potom poukladáme piškóty okolo celého trupu a úst ježka a natrieme naň zvyšné krém pomocou ozdobného vrecka, aby sme urobili pichliače. Hlavu oblejeme čokoládou a ježka dáme stuhnúť do chladničky.
3.
Ak chceme ježka dokonale napodobniť, na chrbát mu z marcipánu vytvarujeme hríbiky, jabĺčka, klbko alebo podobné veci. Tu sa fantázii medze nekladú.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať