Klasické čokoládové mafiny
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
ml
mlieko
2
ks
vajce
3
PL
roztopené maslo
200
g
hladká múka
100
g
cukor
80
g
nasekaná čokoláda
1
balíček
vanilkový cukor
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
3
PL
kakao
1/2
KL
sóda bikarbóna
1
štipka
soľ
postup
1.
Mlieko, vajíčka a roztopené maslo zmiešame v miske. V druhej miske zmiešame hladkú múku, cukor, nasekanú čokoládu, vanilkový cukor, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, kakao a štipku soli. Sypké suroviny pomaly vmiešame do tekutých a vymiešame mliečne cesto.
2.
Plech na mafiny vyložíme košíkmi, nalejeme do nich cesto a dáme ich piecť. Pečieme pri teplote 175°C približne 25 minút. Upečené mafiny necháme vychladnúť a podávame ich v košíkoch.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.