Pridať recept

Klasické čokoládové mafiny

ingrediencie

150 ml
mlieko
2 ks
vajce
3 PL
roztopené maslo
200 g
hladká múka
100 g
cukor
80 g
nasekaná čokoláda
1 balíček
vanilkový cukor
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
3 PL
kakao
1/2 KL
sóda bikarbóna
1 štipka
soľ

postup

1.
Mlieko, vajíčka a roztopené maslo zmiešame v miske. V druhej miske zmiešame hladkú múku, cukor, nasekanú čokoládu, vanilkový cukor, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, kakao a štipku soli. Sypké suroviny pomaly vmiešame do tekutých a vymiešame mliečne cesto.
 
2.
Plech na mafiny vyložíme košíkmi, nalejeme do nich cesto a dáme ich piecť. Pečieme pri teplote 175°C približne 25 minút. Upečené mafiny necháme vychladnúť a podávame ich v košíkoch.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať