Pridať recept

Pečené bravčové pliecko

ingrediencie

600 g
bravčové pliecko
200 g
miešaná zelenina
2 strúčiky
cesnaku
100 g
cibuľa
trochu
mleté čierne korenie
1 PL
tuk
podľa chuti
soľ
trochu
rasca
podľa chuti
hladká múka

postup

1.
Očistené, umyté a vykostené mäso osolíme, pevne stočíme, stiahneme niťou a dáme variť.
 
2.
Mrkvu, petržlen, cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno, dáme do rajnice, pridáme povarené mäso, tuk a 1 dl vody, posypeme rascou, mletým čiernym korením a prikryté dusíme.
3.
Keď je mäso už skoro mäkké, odkryjeme ho, a za občasného polievania dopečieme.
4.
Hotové mäso pokrájame na plátky, poukladáme na misu. Šťavu z mäsa zahustíme múkou, podlejeme vodou, trochu povaríme, precedíme a polejeme ňou mäso.
5.
Podávame s makarónmi alebo haluškami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Pečené koleno
Najchutnejšie pečené bravčové koleno: Mäso šťavnaté a koža krásne chrumkavá, toto sú jeho TAJOMSTVÁ + recepty
Výborný kúsok mäsa, ktorý si obľúbite hneď v niekoľkých receptoch. Nečakajte na letnú grilovačku a upečte...