Pridať recept

Baraní pilaf

ingrediencie

500 g
baranie mäso
1 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ
50 g
tuk
200 g
ryža
trochu
mletá rasca
trochu
mletá červená paprika

postup

1.
Mäso umyjeme a pokrájame na malé kocky. Na masti speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme pokrájané mäso, mletú červenú papriku, rascu a soľ, podlejeme vodou a pomaly dusíme.
 
2.
Keď je mäso takmer mäkké, pridáme premytú a sparenú ryžu, zľahka zamiešame, podľa chuti dosolíme, zalejeme vriacou vodou a prikryté dusíme, až kým ryža nie je mäkká (nesmie byť kašovitá).
3.
Hotové rizoto rozdelíme na taniere, môžeme posypať postrúhaným syrom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame so šalátom alebo s rajčiakovou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať