Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldové medové perníčky bez pridaného cukru

ingrediencie

170 g
špaldová múka hladká
100 g
tekutý med
1 PL
perníkové korenie
10 g
sušené sójové mlieko
1 ks
vajce
1 KL
jedlá sóda
sušené ovocie a orechy na ozdobu
vajce na potretie

postup

1.
V miske zmiešame hladkú múku so sódou, perníkovým korením, medom, vajíčkom a sójovým mliekom.
2.
Zo surovín vypracujeme tuhé cesto. Necháme ho odležať v chladničke 1 hodinu.
3.
Z cesta vyvaľkáme plát hrúbky 3 mm a vykrajujeme z neho formičkami tvary.
4.
Perníčky uložíme na pečiaci papier, potrieme vajíčkom a ozdobíme sušeným ovocím alebo orechami. Pečieme pri teplote 200 stupňov presne 6 minút. Uvedené množstvo surovín vystačí na cca 25 perníkov. Perníky sú hneď po upečení mäkké, doporučujem ich ale nechať odležať v uzavretej dóze cca 2 týždne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
satanka7
2.12.2014 19:59 | |
+73 -0
môžem tam dať aj normálne mlieko namiesto sušeného? ak hej koľko? perníky som ešte nerobila. A stvrdnú treba ich robiť vopred?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?