Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldové medové perníčky bez pridaného cukru

ingrediencie

170 g
špaldová múka hladká
100 g
tekutý med
1 PL
perníkové korenie
10 g
sušené sójové mlieko
1 ks
vajce
1 KL
jedlá sóda
sušené ovocie a orechy na ozdobu
vajce na potretie

postup

1.
V miske zmiešame hladkú múku so sódou, perníkovým korením, medom, vajíčkom a sójovým mliekom.
2.
Zo surovín vypracujeme tuhé cesto. Necháme ho odležať v chladničke 1 hodinu.
3.
Z cesta vyvaľkáme plát hrúbky 3 mm a vykrajujeme z neho formičkami tvary.
4.
Perníčky uložíme na pečiaci papier, potrieme vajíčkom a ozdobíme sušeným ovocím alebo orechami. Pečieme pri teplote 200 stupňov presne 6 minút. Uvedené množstvo surovín vystačí na cca 25 perníkov. Perníky sú hneď po upečení mäkké, doporučujem ich ale nechať odležať v uzavretej dóze cca 2 týždne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
satanka7
2.12.2014 19:59 | |
+52 -0
môžem tam dať aj normálne mlieko namiesto sušeného? ak hej koľko? perníky som ešte nerobila. A stvrdnú treba ich robiť vopred?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Čokoládové
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Malé čokoládové cukríky, ktoré sa Vám rozplynú na jazyku a vyčarujú Vám úsmev na tvári, áno to sú pralinky! Každý z nás...
Bravčový hrniec
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Už od pradávna sa ľudia všemožne snažia zjednodušiť a najmä urýchliť varenie, veď čas strávený v kuchyni sa dá využiť...
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...