Špargľová polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
špargľa
40
g
maslo
40
g
hladká múka
2
dl
sladká smotana
trochu
muškátový orech
podľa chuti
soľ
1
ks
vaječný žĺtok
postup
1.
Očistenú a pokrájanú špargľu dáme variť do vriacej vody.
2.
Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme vodou, pridáme do špargle a spolu povaríme.
3.
Nakoniec pridáme soľ, postrúhaný muškátový orech a smotanu, v ktorej sme rozšľahali žĺtok. Po pridaní žĺtka polievku už nevaríme.
4.
Ak používame špargľu konzervovanú, vodu z nej použijeme do polievky. Pokrájanú špargľu v polievke iba povaríme.
5.
Hotovú polievku môžeme pretrieť a podávať ako krémovú.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.