Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čučoriedkovo-jablkový koláč s posýpkou

ingrediencie

500 g
jablko
125 g
čučoriedka
3 PL
med

Posýpka:

175 g
hladká múka
100 g
Hera
100 g
kryštálový cukor
1 štipka
soľ

postup

1.

Ošúpeme jablká, odstránime jadrovníky a nakrájame ich na malé kúsky. V miske zmiešame s čučoriedkami a medom. Ovocnú zmes rozdelíme do 4 misiek na zapekanie.

2.

Vo väčšej miske zmiešame múku, cukor, štipku soli a Heru tak, aby sa vytvorila posýpka. Posýpku rozvrstvíme na ovocnú zmes v miskách. Rúru zohrejeme na 200°C, koláčiky v miskách dozlatista pečieme asi 25 - 30 minút. Servírujeme teplé.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.