Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čučoriedkovo-jablkový koláč s posýpkou

ingrediencie

500 g
jablko
125 g
čučoriedka
3 PL
med

Posýpka:

175 g
hladká múka
100 g
Hera
100 g
kryštálový cukor
1 štipka
soľ

postup

1.

Ošúpeme jablká, odstránime jadrovníky a nakrájame ich na malé kúsky. V miske zmiešame s čučoriedkami a medom. Ovocnú zmes rozdelíme do 4 misiek na zapekanie.

2.

Vo väčšej miske zmiešame múku, cukor, štipku soli a Heru tak, aby sa vytvorila posýpka. Posýpku rozvrstvíme na ovocnú zmes v miskách. Rúru zohrejeme na 200°C, koláčiky v miskách dozlatista pečieme asi 25 - 30 minút. Servírujeme teplé.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.