Pridať recept

Zapekaná špargľa

ingrediencie

1,5 kg
špargľa
125 g
morčacia šunka alebo slanina
125 g
eidam
100 ml
kyslá smotana
trochu
petržlenová vňať
trochu
vegeta
trochu
mleté čierne korenie
trochu
soľ

postup

1.
Umytej a očistenej špargli odrežeme konce a dáme variť do mierne osolenej vody pokým nezmäkne.
 
2.
Okolo každej špargle ovinieme syr, šunku poprípade plátok slaniny a poukladáme na pekáč. Podľa potreby ochutíme a nakoniec zalejeme smotanou.
3.
Špargle zapečieme približne na 15 minút a nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Špargľa s maslom
Hit jari - špargľa
Špargľa je ideálna jarná spoločníčka, ktorej sezóna je práve v plnom prúde a bude trvať až do júla. Je...
2x špargľa podľa Henriety
Záhorácka špargľa, zelená a chrumkavá je niečo, čo ma dostane viac ako medvedí cesnak. Jeme ju v kuse pár...
Grilovaná špargľa
Špargľa už je opäť na pultoch: Poďme si pripomenúť, ako ju správne vybrať, očistiť a uvariť
Mnoho z nás sa už nemohlo dočkať, kedy sa v obchodoch objaví prvá čerstva špargľa. Ak ste ešte nezahrnuli...
Čo sa deje s vaším telom, keď jete špargľu
Čo sa deje s vaším telom, keď jete špargľu
Sezóna špargle sa práve začala a s ňou aj otázka: Je táto zelenina pre nás zdravá? Hoci by po nich nemal...
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Začala sa sezóna špargle, jednej z najžiadanejších jarných druhov zeleniny. Hoci jej cena môže byť...
Špargľa
Ako sa má špargľa variť? Väčšina ľudí robí prácu navyše, zbytočne!
Špargľa by mala byť mäkká, ale zároveň pevná a šťavnatá. To je pre niektorých ľudí ťažké dosiahnuť...