Pridať recept

FOTORECEPT: Domáci bagel

ingrediencie

15 g
droždia
3 PL
cukor
2 KL
soľ
450 g
špaldová múka

postup

Fotorecept: Domáci bagel
Fotorecept: Domáci bagel
Zdroj: ivet_hrabovska
 
1.
V menšej miske zmiešame droždie, lyžicu cukru a 100ml vody. Necháme 10 minut na teplom mieste napučať.
Fotorecept: Domáci bagel
Fotorecept: Domáci bagel
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Do väčšej misy dáme múku, cukor, soľ, vylejeme napučané droždie a cca 200ml vody (aj viac ak bude treba). Spracujeme pružné, nelepivé cesto.
Fotorecept: Domáci bagel
Fotorecept: Domáci bagel
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Cesto si rozdelíme na rovnaké malé časti (asi 10ks) a z každého vytvarujeme bagely (akoby šišky s otvorom vo vnútri). Bagely dáme na pomúčenú dosku odležať asi 20 minút.
Fotorecept: Domáci bagel
Fotorecept: Domáci bagel
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Medzitým si dáme variť osladenú vodu a nakysnuté bagely budeme vhadzovať do vriacej vody. Varíme ich asi 2 minúty a potom ich dáme vysušiť na utierku.
Fotorecept: Domáci bagel
Fotorecept: Domáci bagel
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Na koniec ich pečieme v rúre asi 20-25 minút pri 220 stupňoch.
Fotorecept: Domáci bagel
Fotorecept: Domáci bagel
Zdroj: ivet_hrabovska
6.
Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať