Zapekaný karfiol
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
karfiol
30
g
maslo
30
g
hrubá múka
1,5
dl
mlieko
1
ks
vajce
20
g
tvrdý syr
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
postup
1.
Uvarený karfiol rozkrojíme na 4 rovnaké časti. Položíme na vymastený plech, polejeme pripravenou kašou, posypeme postrúhaným syrom a dáme zapiecť.
2.
Z masla a múky urobíme bledú zápražku, zalejeme ju mliekom a odparíme na kašu. Do vychladnutej zamiešame žĺtok, soľ, čierne korenie a sneh z bielka. Zľahka premiešame a polejeme pripravený karfiol.
3.
Podávame so zemiakovou kašou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.