Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Medovníčky bez vajca

ingrediencie

500 g
hladká múka
250 g
med
1/2 KL
škorica
kypriaci prášok
citrónová kôra
8 ks
klinčeky

postup

1.

Do misky dáme múku, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, postrúhanú citrónovú kôru a tlčené preosiate klinčeky zmiešané so škoricou. Do toho vlejeme horúci med, dobre spolu premiešame najsôr varechou, potom rukou a necháme v chlade 1 až 2 hodiny.

2.

Potom na dobre pomúčenej doske cesto vyvaľkáme približne na 3 mm, vykrajujeme rôzny tvary, ktoré potrieme mliekom alebo len vodou, pritlačíme potretou stranou do kryštálového cukru, rozložíme na pomastený plech a upečieme do bledohneda. Po niekoľkých dňoch zmäknú a sú veľmi chutné.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.