Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Medovníčky s maslom

ingrediencie

650 g
hladká múka
360 g
cukor
200 g
med
50 g
maslo
2 ks
vajce
2 ks
vaječný žĺtok
2 KL
kypriaci prášok
1 KL
škorica
6 ks
klinčeky
citrónová kôra

postup

1.

Celé vajcia spolu so žĺtkami a cukrom dobre vymiešame, potom pridáme škoricu, klinčeky, postrúhanú citrónovú kôru, kypriaci prášok, rozpustené maslo, rozpustený med a s múkou na doske spolu zamiesime. Cesto necháme v chlade približne hodinu.

2.

Potom cesto vyvaľkáme na 1 cm a vykrajujeme formičkou medovníčky, potrieme vajcom prípadne len s rozmiešaným bielkom a upečieme v horúcej rúre.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.