Pridať recept

FOTORECEPT: Jelenie rezy s karamelovým krémom

Fotorecept: Jelenie rezy s karamelovým krémom
Zdroj: anka813
30
porcií
57
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
múka polohrubá
1 ks
vajce
75 g
cukor práškový
1 ČL
salajka
50 g
maslo
trochu
mlieka
plnka
150 g
kryštálový cukor
150 ml
silná čierna káva
150 ml
mlieko
5 PL
polohrubá múka
podľa chuti
rum
250 g
maslo
1 ks
vanilkový cukor
100 g
cukor práškový

postup

1.
Z uvedených surovin na cesto vypracujeme tak,že si v troške mlieka zhasíme jeleniu soľ"salajku" a pridáme do múky a vypracujeme,Cesto rozdelíme na polovicu.jednu polku dáme bokom a druhu tiež rozdelíme na polovicu a každú polku vyvaľkáme na tenko vo veľkosti plechu.
Fotorecept: Jelenie rezy s karamelovým krémom
Fotorecept: Jelenie rezy s karamelovým krémom
Zdroj: anka813
 
2.
Cesto položíme na vymastený plech,popicháme vidličkou a upečieme.Dávame pozor,lebo ak je cesto hotové,tak potom rýchlo hnedne.Cesto by malo mať zlatistú farbu.
Fotorecept: Jelenie rezy s karamelovým krémom
Fotorecept: Jelenie rezy s karamelovým krémom
Zdroj: anka813
3.
Po upečení väčšiu polovicu plnky natrieme na jeden plat,druhy rozrežeme na polovicu a zbytok natrieme na polku a položíme na prvý,tak aby vrchna čast bola čistá.
Fotorecept: Jelenie rezy s karamelovým krémom
Fotorecept: Jelenie rezy s karamelovým krémom
Zdroj: anka813
4.
Vrch pocukrujeme.Necháme postať aspoň 12 hod.aby cesto dobré zmäklo.Potom je jemné,lahodné.
Fotorecept: Jelenie rezy s karamelovým krémom
Fotorecept: Jelenie rezy s karamelovým krémom
Zdroj: anka813
5.
Pokrajame hotové na rezy.
Fotorecept: Jelenie rezy s karamelovým krémom
Fotorecept: Jelenie rezy s karamelovým krémom
Zdroj: anka813
6.
Plnku som robila podľa tohto receptu.http://dobruchut.azet.sk/recept/36344/fotorecept-karamelovo-kavova-plnka/
Fotorecept: Jelenie rezy s karamelovým krémom
Fotorecept: Jelenie rezy s karamelovým krémom
Zdroj: anka813
7.
Z druhej polovice môžme urobiť takéto vykrajané sušienky.Cesto tiež vyvaľkáme na tenko a vykrajujeme rôzné tvary.Hotové iba pocukrujeme a v doze vydržia aj niekoľko týždňov,samozrejme,ak sa neminú.
Fotorecept: Jelenie rezy s karamelovým krémom
Fotorecept: Jelenie rezy s karamelovým krémom
Zdroj: anka813
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať