Pridať recept

Petržlenové pesto

ingrediencie

5 hrstí
nasekaná petržlenová vňať
1 hrsť
vlašské orechy
1 hrsť
slnečnicové semienko
1 ČL
morská soľ
50 g
nastrúhaný parmezán
podľa chuti
soľ
6 PL
panenský olivový olej
podľa chuti
citrónová šťava

postup

1.
Najskôr najemno rozdrvíme orechy a semiačka. Z petržlenových vetvičiek odrežeme stonky, umyjeme ich a najemno nasekáme.
 
2.
V mixéri rozmixujeme na kašovitú konzistenciu, do ktorej potom po kvapkách prilievame olej.
3.
Keď sa olej spojí s petržlenom, opatrne vmiešame najemno postrúhaný kvalitný tvrdý syr, orechy a semiačka.
4.
Nakoniec osolíme morskou soľou a hotové pesto dochutíme citrónovou šťavou.
5.
Odložíme do chladničky. Natierame na opečené kolieska bagety.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Bazalkové pesto
Máte radi pesto? Teraz si ho môžete pripraviť vo veľkom! Overený TRIK, ako ho udržať dlhšie čerstvé
Aromatickú omáčku rozmixujete rýchlo a jednoducho len z niekoľkých surovín. Ale čo ak ste si zelenej delikatesy...