Pridať recept

Plnený zeler

ingrediencie

4 ks
zeler
200 g
dusené mäso
10 g
cibuľa
trochu
mleté čierne korenie
1 ks
žemľa
1 ks
vajce
podľa chuti
soľ
30 g
masť

postup

1.
Zelery v kožke dobre umyjeme a uvaríme nie celkom do mäkka. Očistíme ich, spodok skrojíme a vydlabeme.
 
2.
Udusené alebo upečené teľacie alebo bravčové mäso zomelieme. Pridáme nadrobno posekanú a na masti zapenenú cibuľu, čierne korenie, namočenú a vytlačenú žemľu, vajce a soľ.
3.
Premiešame a naplníme zelery. Dáme na zvyšok masti, trocha ich podlejeme vývarom z mäsa alebo kostí a prikryté podusíme.
4.
Podávame so zemiakmi a rajčiakovou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Baklažán
Viete, prečo musíte dať baklažán do mlieka? Treba ho soliť? Toto tajomstvo by ste mali poznať!
Kúpili ste baklažán? Je potrebné ho soliť alebo nie? Pozrite sa, ktorá surovina mu neprospieva a prečo ho...
Krájanie tekvice môže byť tvrdý oriešok: Poznáme trik, ako si to uľahčiť
Krájanie tekvice môže byť tvrdý oriešok: Poznáme trik, ako si to uľahčiť
Narezať tekvicu môže byť ťažké a často i nebezpečné. Tu je zopár rád, ako to urobiť s ľahkosťou.