Pridať recept

Špenátové lasane

4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
cestoviny
1 balíček
špenátový pretlak
300 g
hrudkovitý tvaroh
200 g
nastrúhaný Eidam
1 ks
vajce
2 strúčiky
cesnaku
150 ml
kyslá smotana
podľa chuti
soľ
trochu
olej

postup

1.

Špenátový pretlak podusíme na panvici tak, aby sa odparilo čo najviac prebytočnej vody, dochutíme soľou. Zmiešame vajce, tvaroh, syr, pretlačený cesnak a smotanu. 

 
2.

Vyšší pekáč potrieme olejom a začneme ukladať vrstvy: cestoviny, špenát, tvarohová plnka. Nakoniec posypeme syrom. Pečieme v horúcej rúre, kým sa povrch nezafarbí do zlatista.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jednohubky
Vysmážané mini lasagne
Ak do prevarených plátov na lasagne zaviniete mäsovú plnku a bešamel a dáte rolku zamraziť, môžete ju neskôr...
Špenát a vajíčko
Privítajte jar s 10 špenátovými delikatesami
Desať inšpirácií na špenátové pochúťky, ktorým skrátka neodoláte.
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...