Pridať recept

Plnený kaleráb

ingrediencie

4 ks
kaleráb
10 g
hladká múka
30 g
maslo
2 dl
mlieko
150 g
teľacie mäso
10 g
cibuľa
1 ks
žemľa
1 ks
vajce
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie

postup

1.
Umyté mäso zomelieme s cibuľkou, pridáme namočenú a vytlačenú žemľu, soľ, čierne korenie a vajce.
 
2.
Očistené kaleráby vydlabeme a naplníme pripravenou plnkou.
3.
Naplnené vložíme do nádoby a podlejeme vodou. Pridáme vydlabané kúsky kalerábov, pokrájané mladé listy, posolíme a dusíme.
4.
Z masla a múky urobíme bledú zápražku, zalejeme ju mliekom a vodou, vylejeme do šťavy, v ktorej sme dusili kaleráby, a spolu povaríme.
5.
Podávame s dusenou ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať