Plnený kaleráb
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
kaleráb
10
g
hladká múka
30
g
maslo
2
dl
mlieko
150
g
teľacie mäso
10
g
cibuľa
1
ks
žemľa
1
ks
vajce
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
postup
1.
Umyté mäso zomelieme s cibuľkou, pridáme namočenú a vytlačenú žemľu, soľ, čierne korenie a vajce.
2.
Očistené kaleráby vydlabeme a naplníme pripravenou plnkou.
3.
Naplnené vložíme do nádoby a podlejeme vodou. Pridáme vydlabané kúsky kalerábov, pokrájané mladé listy, posolíme a dusíme.
4.
Z masla a múky urobíme bledú zápražku, zalejeme ju mliekom a vodou, vylejeme do šťavy, v ktorej sme dusili kaleráby, a spolu povaríme.
5.
Podávame s dusenou ryžou.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.