Pridať recept

Zemiaková musaka

ingrediencie

1 kg
zemiak
4 dkg
masť
5 dkg
cibuľa
25 dkg
hovädzie mäso
1,5 dl
mlieko
1 ks
vajce
6 dkg
maslo
podľa chuti
mleté čierne korenie, soľ

postup

1.
V kožke uvarené zemiaky olúpeme a pokrájame na kolieska. Na masti udusíme pokrájanú cibuľu, pridáme zomleté mäso, osolíme, okoreníme a udusíme do mäkka.
 
2.
Mäkké podlejeme a ešte chvíľu povaríme. Pekáč vymastíme, vysypeme strúhankou a ukladáme po vrstvách zemiaky a mäso. Vrchnú vrstvu majú tvoriť zemiaky.
3.
Všetko zalejeme mliekom rozmiešaným s vajcami, pokvapkáme maslom a upečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať