Pridať recept

Vyprážané zemiakové závitky

ingrediencie

40 dkg
zemiaky
10 dkg
múka
1 ks
vajce
5 dkg
hrubá múka
8 dkg
strúhanka
15 dkg
masť

PLNKA

25 dkg
údené mäso

postup

V kožke uvarené zemiaky pretlačíme, pridáme múku, vajce, soľ, a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na rovnaké kúsky, ktoré natenko rozvaľkáme, natrieme zomletým mäsom, skrútime, obalíme v múke, vajci a strúhanke a v horúcej masti vypražíme do ružova.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.