Pridať recept

Huspenina

ingrediencie

1/2 kg
bravčové nožičky
60 g
koreňová zelenina
10 g
želatína
1 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ
trochu
cesnaku
trochu
celé čierne korenie
1 ks
bielok

postup

1.
Očistené a umyté nožičky dáme variť asi do 2 l vody. Osolíme, neskôr pridáme očistenú zeleninu, cibuľu, cesnak, celé korenie a pomaly varíme asi 2 - 2,5 h.
 
2.
Potom precedíme a necháme stuhnúť. Zoberieme tuk a aspik rozpustíme.
3.
Pridáme želatínu a z bielka ušľahaný sneh. Bielok necháme zraziť na miernom ohni.
4.
Potom aspik precedíme cez čistú hustú utierku. Podávame s pečivom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Chicken galantine with vegetables
Aspik na veľkonočnú hostinu
Milovaný i zatracovaný aspik. Objavte jeho kúzlo a praktické využitie pri príprave sviatočných pokrmov.
Domáca tlačenka
Pripravte si domácu tlačenku: Je to veľmi jednoduché a chutí vynikajúco
Tlačenku môžeme pokojne zaradiť medzi tie retro jedlá, ktoré sa v poslednom období opäť vracajú na scénu...
Veľkonočné pochúťky
Vajíčkové špeciality na veľkonočný stôl: Plnka, aspik, tlačenka i fantastická chrenová polievka s vajcom
Z vajec môžete okrem veľkonočnej hrudky pripraviť aj iné sviatočné pochúťky. Tu je prierez tými...
5 zásad, ktoré sa vyplatí dodržať pri príprave aspiku
5 zlatých rád, ktoré zabezpečia, že vám aspik vždy vyjde na jednotku!
Huspenina
Sviatočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...