Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zázvorový sirup

ingrediencie

1 liter
voda
2 ks
chemicky neošetrený citrón
40 dkg
čerstvý zázvor
80 dkg
kryštálový cukor

postup

1.
Citróny aj s kôrou nakrájame na plátky. Vodu s cukrom privedieme do varu, pridáme citróny a varíme a miešame, kým nebolí ruka, minimálne však do doby, než sa konzistencia zmení z "voda" na "sirup".
2.
Zázvor olúpeme, nakrájame alebo nastrúhame na plátky. Pridáme k sirupu a varíme cca 10 minút.
3.
Po odstavení sirup scedíme a necháme pomaly vychladnúť a naplníme do fliaš. Takto v chladničke vydrží aj 2 mesiace. V prípade, že si chcete urobiť zásobu na celú zimu je možné po odstavení zázvor a citrón scediť a sirup zakonzervovať. Ja to robím tak, ako ma naučila moja starká. Horúci nalejem do nahriatych fliaš, ideálne v súčinnosti s nejakou kovovou paličkou. Fľaše zavíčkujem, zabalím do deky a nechám do druhého dňa postupne chladnúť. Niekto prevracia fľaše hore dnom, ale ja to nerobím a nikdy som problém s plesnivením alebo kazením nemala.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
nuttela26
17.9.2014 18:31 | |
+21 -3
Určite to vyskúšam urobiť (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
vysavac
Toto ste o domácich spotrebičoch vedeli?
Toto ste o domácich spotrebičoch vedeli?
Sú bežnou súčasťou vybavenia každej kuchyne, no málokto pozná ich príbehy. Každý domáci spotrebič má svoju históriu,...
Pečené jablká
Pečené jablká s chrumkavou náplňou a čokoládou
Pečené jablká s chrumkavou náplňou a čokoládou
Váhate, či si dať ovocie alebo sladký dezert? Vyriešte dilemu pečenými jablkami s chrumkavou náplňou :)
Indický chlieb
Naan - indický chlieb
Naan - indický chlieb
Kedysi bol chleba len pre panstvo. Po celom svete boli viac rozšírenejšie chlebové placky, ako napríklad tortilly,...