Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zázvorový sirup

ingrediencie

1 liter
voda
2 ks
chemicky neošetrený citrón
40 dkg
čerstvý zázvor
80 dkg
kryštálový cukor

postup

1.
Citróny aj s kôrou nakrájame na plátky. Vodu s cukrom privedieme do varu, pridáme citróny a varíme a miešame, kým nebolí ruka, minimálne však do doby, než sa konzistencia zmení z "voda" na "sirup".
2.
Zázvor olúpeme, nakrájame alebo nastrúhame na plátky. Pridáme k sirupu a varíme cca 10 minút.
3.
Po odstavení sirup scedíme a necháme pomaly vychladnúť a naplníme do fliaš. Takto v chladničke vydrží aj 2 mesiace. V prípade, že si chcete urobiť zásobu na celú zimu je možné po odstavení zázvor a citrón scediť a sirup zakonzervovať. Ja to robím tak, ako ma naučila moja starká. Horúci nalejem do nahriatych fliaš, ideálne v súčinnosti s nejakou kovovou paličkou. Fľaše zavíčkujem, zabalím do deky a nechám do druhého dňa postupne chladnúť. Niekto prevracia fľaše hore dnom, ale ja to nerobím a nikdy som problém s plesnivením alebo kazením nemala.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
nuttela26
17.9.2014 18:31 | |
+24 -5
Určite to vyskúšam urobiť (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Základný kurací
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Opakovanie je matka múdrosti. Preto sme tu s krátkym videom, v ktorom si zopakujeme ako pripraviť všeliek známy tiež...
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...