Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zázvorový sirup

ingrediencie

1 liter
voda
2 ks
chemicky neošetrený citrón
40 dkg
čerstvý zázvor
80 dkg
kryštálový cukor

postup

1.
Citróny aj s kôrou nakrájame na plátky. Vodu s cukrom privedieme do varu, pridáme citróny a varíme a miešame, kým nebolí ruka, minimálne však do doby, než sa konzistencia zmení z "voda" na "sirup".
2.
Zázvor olúpeme, nakrájame alebo nastrúhame na plátky. Pridáme k sirupu a varíme cca 10 minút.
3.
Po odstavení sirup scedíme a necháme pomaly vychladnúť a naplníme do fliaš. Takto v chladničke vydrží aj 2 mesiace. V prípade, že si chcete urobiť zásobu na celú zimu je možné po odstavení zázvor a citrón scediť a sirup zakonzervovať. Ja to robím tak, ako ma naučila moja starká. Horúci nalejem do nahriatych fliaš, ideálne v súčinnosti s nejakou kovovou paličkou. Fľaše zavíčkujem, zabalím do deky a nechám do druhého dňa postupne chladnúť. Niekto prevracia fľaše hore dnom, ale ja to nerobím a nikdy som problém s plesnivením alebo kazením nemala.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
nuttela26
17.9.2014 18:31 | |
+21 -3
Určite to vyskúšam urobiť (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
velkonocne vajicka
Video: Ako vyfúknuť veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyfúknuť veľkonočné vajíčka
Veľká noc je predo dvermi a s ňou je tradične spojené zdobenie kraslíc pre šibačov. Zdobíte umelé kraslice alebo dávate...
Viete ako chutí Ázia?
Viete ako chutí Ázia?
Kto ochutnal pravú ázijskú kuchyňu vie, že ponúka širokú paletu chutí a netradičných ingrediencií. Dá sa však ázijská...
Latte
Video: Základné techniky Latte art
Video: Základné techniky Latte art
Čo je vlastne Latte art? Je to spôsob prípravy cappuccina, kde sa pomocou nalievania mlieka do peny cappuccina vytvára...