Pridať recept

FOTORECEPT: Bravčové mäso nakladané s cesnakom - pikantné

Fotorecept: Bravčové mäso nakladané s cesnakom - pikantné
Zdroj: tana_s
4
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
bravčové mäso
1 KL
soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie
1/2 KL
korenie biele mleté
2 KL
červená mletá paprika
2 KL
zemiakový škrob
4 strúčiky
cesnaku
2 ks
vajce
olej na vyprážanie

postup

1.
Na nakladané mäso potrebujeme:
Fotorecept: Bravčové mäso nakladané s cesnakom - pikantné
Fotorecept: Bravčové mäso nakladané s cesnakom - pikantné
Zdroj: tana_s
 
2.
Mäso nakrájame na plátky a naklepeme
Fotorecept: Bravčové mäso nakladané s cesnakom - pikantné
Fotorecept: Bravčové mäso nakladané s cesnakom - pikantné
Zdroj: tana_s
3.
V sklenej nádobe s viečkom (prípadne antikorovej) si pripravíme nálev. Najprv nasypeme soľ, papriku, korenia a zemiakový škrob. Premiešame,
Fotorecept: Bravčové mäso nakladané s cesnakom - pikantné
Fotorecept: Bravčové mäso nakladané s cesnakom - pikantné
Zdroj: tana_s
4.
pridáme lisovaný cesnak a nakoniec rozšľahané vajcia a opäť premiešame.
Fotorecept: Bravčové mäso nakladané s cesnakom - pikantné
Fotorecept: Bravčové mäso nakladané s cesnakom - pikantné
Zdroj: tana_s
5.
Do pripraveného nálevu vložíme postupne naklopané mäso tak, aby bolo obalené zo všetkých strán. Nádobu uzavrieme a vložíme do chladničky a necháme postáť najlepšie cez noc, minimálne 6 hodín.
Fotorecept: Bravčové mäso nakladané s cesnakom - pikantné
Fotorecept: Bravčové mäso nakladané s cesnakom - pikantné
Zdroj: tana_s
6.
Na panvici rozpálime olej a vložíme mäso
Fotorecept: Bravčové mäso nakladané s cesnakom - pikantné
Fotorecept: Bravčové mäso nakladané s cesnakom - pikantné
Zdroj: tana_s
7.
Mäso prikryjeme pokrievkou a pražíme asi 5 minút
Fotorecept: Bravčové mäso nakladané s cesnakom - pikantné
Fotorecept: Bravčové mäso nakladané s cesnakom - pikantné
Zdroj: tana_s
8.
Otočíme a pražíme podľa potreby ešte asi 5 minút.
Fotorecept: Bravčové mäso nakladané s cesnakom - pikantné
Fotorecept: Bravčové mäso nakladané s cesnakom - pikantné
Zdroj: tana_s
9.
Podávame s varenými zemiakmi, zemiakovou kašou, a pod. Môžeme omastiť aj výpekom z mäsa.
Fotorecept: Bravčové mäso nakladané s cesnakom - pikantné
Fotorecept: Bravčové mäso nakladané s cesnakom - pikantné
Zdroj: tana_s
10.
Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Úžasne šťavnaté mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku! Vďačím za to tejto surovine.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...