Pridať recept

Bryndzové pagáčiky bez kysnutia

80
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1/2 kg
polohrubá múka, alebo 25 PL
250 g
bryndza
250 g
maslo
1 ks
vajce
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
štipiek
soľ

postup

1.
Z múky, bryndze, soli, masla a vajíčka urobíme cesto, nezabudnúť pridať prášok do pečiva.
 
2.
Necháme prikryté chvíľku postáť, prevaľkáme, preložíme a znovu necháme chvíľku postáť (niekedy ani nenechávam).
3.
Rozvaľkáme asi na 1-2 cm hrúbky a vykrajujeme kolieska alebo iné tvary. Potrieme žĺtkom, na vrch môžme posypať rascou, sezamom...ja som teraz dala nastrúhaný syr. Piecť pri teplote 175°C asi 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať