Pochúťka z jablkového pyré
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
hladká múka
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1
balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
4
ks
vajce
100
g
maslo
200
g
mleté lieskové oriešky
75
g
hrozienka
150
g
práškový cukor
Na náplň
750
g
rozvarené jalbká
2
balíčky
škoricový cukor Dr Oetker
500
ml
smotana na šľahanie
1
PL
práškový cukor
3
balíčky
Smeta-fix Dr.Oetker
200
ml
kyslá smotana
šťava a kôra z 12 citróna
postup
1.
Na prípravu cesta dáme všetky suroviny na cesto do misy a dôkladne premiešame. Cesto nalejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm), uhladíme stierkou a vložíme do rúry piecť. Plech vyberieme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
2.
¾ rozvarených jabĺk zmiešame so škoricovým cukrom a natrieme na zákusok. Odložíme do chladu. Smotanu vyšľaháme s cukrom a smeta-fixom do tuha, vmiešame citrónovú šťavu, kôru a kyslú smotanu. Vyšľahanú šľahačku rozotrieme na jablkovú plnku a uhladíme. Krém ozdobíme zvyšnými kúskami jabĺk a dáme na asi 30 minút do chladu. Nakrájame na rezy a servírujeme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.