Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kapustnica na Vianoce

ingrediencie

300 g
údené mäso
10 g
sušené huby
1 zväzok
koreňová zelenina
300 g
kyslá kapusta
1 PL
slanina
1 ks
cibuľa
1 PL
hladká múka
podľa chuti
soľ

postup

1.
Mäso sa huby vložíme do malého množstva vody, osolíme a uvaríme. Krátko pred dovarením pridáme očistenú zeleninu pokrájanú nadrobno.
2.
Kyslú kapustu posekáme nadrobno a v troche vody uvaríme do mäkka.
3.
Mäsový vývar precedíme na kyslú kapustu. Slaninu opečieme s cibuľkou pokrájanou nadrobno do hneda, pridáme múku a vymiešame zápražku, ktorou zahustíme polievku.
4.
Nakoniec ju ochutíme a zamiešame do nej mäso, zeleninu a huby, všetko pokrájané na prúžky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.