Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kapustnica na Vianoce

ingrediencie

300 g
údené mäso
10 g
sušené huby
1 zväzok
koreňová zelenina
300 g
kyslá kapusta
1 PL
slanina
1 ks
cibuľa
1 PL
hladká múka
podľa chuti
soľ

postup

1.
Mäso sa huby vložíme do malého množstva vody, osolíme a uvaríme. Krátko pred dovarením pridáme očistenú zeleninu pokrájanú nadrobno.
2.
Kyslú kapustu posekáme nadrobno a v troche vody uvaríme do mäkka.
3.
Mäsový vývar precedíme na kyslú kapustu. Slaninu opečieme s cibuľkou pokrájanou nadrobno do hneda, pridáme múku a vymiešame zápražku, ktorou zahustíme polievku.
4.
Nakoniec ju ochutíme a zamiešame do nej mäso, zeleninu a huby, všetko pokrájané na prúžky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.