Pridať recept

Hubový koláč ku polievke

ingrediencie

10 dkg
čerstvé huby
1 PL
masť
1 ks
rožok
2 PL
mlieko
1 PL
maslo
2 ks
žĺtok
1 PL
hrubá múka
2 ks
vaječný bielok
podľa chuti
kúsok cibule, soľ, rasca, mleté čierne korenie, petržlenová vňať

postup

1.

Huby očistíme a pokrájame. Na masti s nadrobno pokrájanou cibuľou udusíme huby do mäkka. Počas dusenia osolíme a pridáme rascu a korenie. Dusíme tak dlho, až kým sa voda celkom nevyparí. 

 
2.

Žemľu zvlhčíme mliekom, dobre vytlačíme a s dobre vychladnutými hubami posekáme. Maslo vymiešame so žĺtkami, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, pripravené huby a žemľu, podľa chuti dosolíme, pridáme sneh z bielkov, hrubú múku na zahustenie cesta. 

3.

Cesto rozotrieme na vymastenú a vysypanú formu a upečieme. Podávame k polievke.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať