Pridať recept

Sladká jahodová polievka

ingrediencie

600 g
čerstvé jahody
1 ČL
práškový cukor
600 ml
smotana na varenie
4 PL
biely jogurt

postup

1.
Jahody dôkladne očistíme a umyjeme. Pár jahôd necháme na ozdobu. Ostatné jahody nakrájame do misky, posypeme cukrom a necháme odstáť pri izbovej teplote 30 minút.
 
2.
Odstaté jahody rozmixujeme a povaríme vo väčšom hrnci. Prilejeme smotanu a spoločne privedieme k varu. Polievku odstavíme, necháme vychladnúť a vmiešame do nej 4 lyžice bieleho jogurtu.
3.
Hotovú polievku môžeme podľa potreby viac osladiť. Na tanieri ešte ozdobíme polievku jahodami. Jahodovú polievku je možné pripraviť aj z jahodového pretlaku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať