Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jahodová marmeláda

ingrediencie

3/4 kg
cukor
1 balíček
želírovací prípravok
trochu
slivovica

postup

1.
Ovocie rozpučíme a odmeriame na litre. Na jeden liter zmesy pridáme 0,75 kg cukru, na 3 litre 2 kg cukru. Podľa chuti môžeme prípadne dosladiť.
2.
Do troch litrov pridáme želírovací prípravok v zodpovedajúcom množstve a povaríme 15-20 minút. Po uvarení necháme vychladnúť.
3.
Do vychladnutej hmoty pridáme 5 až 6 lyžíc želatíny, ktorú necháme v zmesi asi 2 hodiny. Zmes privedieme znova k varu, povaríme 5 minút a zbierame penu, ktorá sa hromadí okolo okrajov.
4.
Malé zaváraninové poháre umyjeme horúcou vodou a viečka vypláchneme slivovicou. Plníme ešte horúcou marmeládou až po okraj, zavíčkujeme a obrátime dnom nahor.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.