Pridať recept

Polievka z opečenej cibule

ingrediencie

1 ks
cesnaku
1 ks
väčšia cibuľa
2 ks
zemiak
1 liter
hydinový vývar
1 dl
smotana
2 PL
olej
trochu
čerstvá bazalka rozmarín alebo tymián
podľa chuti
soľ
podľa chuti
chlebové krutóny

postup

1.
Nakrájanú cibuľu speníne v hrnci na rozohriatom oleji a vhodíme pokrájané zemiaky na kocky. Všetko zalejeme horúcim hovädzím vývarom a varíme asi 12 minút. Potom pretlačíme cesnak a všetko spolu premixujeme.
 
2.
Na zjemnenie polievky použijeme smotanu a ešte 2 minúty prevaríme. Hotovú polievku ozdobíme čerstsvou bazalkou a servírujeme s opečenými chlebovými krutónmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Famózna cibuľačka a cesnačka
Poctivá cibuľačka a cesnačka: Základ jesennej kuchyne
Prečo sú polievky počas jesene tak dôležité? Pretože vás príjemne zahrejú, vďaka zelenine sú plné...
Cibuľačka
Dokonalý zážitok z polievky: Pripravte si poctivú cibuľačku
Dobrá cibuľová polievka prináša chutnú fúziu slanej chuti mäsového vývaru a sladkosti karamelizovanej cibule...
TOP
Pea soup with smoked pork and croutons is in the plate
Najlepšie zimné polievky na jednom mieste: Zahrejú, zasýtia a neurobia prievan v peňaženke, fazuľová, kapustová aj cesnačka (recepty)
Výborné husté polievky, ktoré zahrejú, zasýtia a viete ich pripraviť za málo peňazí. V zime tento výber oceníte najviac.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...