Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Dámsky jablkový zákusok

40
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
zltky
250 g
palmarín
250 PL
cukor práškový
1 ks
citrónová kôra
20 PL
mlieko
400 g
polohrubá múka
1 ks
kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom DrOetker

Plnka

6 ks
jablká
1 ks
vanilkový cukor DrOetker
1 ks
škoricový cukor DrOetker
snehová pena
6 ks
bielky
6 PL
cukor práškový

postup

1.
Vyšľaháme žltky s maslom a pr. cukrom,pridáme mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom,zamiešame,Cesto by nemalo byť tuhé,ale také aby sa dalo rozotrieť.Ak je potreba,tak pridáme trošinku mlieka.
2.
Cesto vysypeme na vymastený plech a rozotrieme na celý plech.Na cesto nastrúhame jablká,posýpeme škoricovým a vanilkovým cukrom.Ak sú jablká kyslejšie pridáme aj cukor.Dáme upiecť.
3.
Ked sa koláč pečie,vyšľaháme bielky s cukrom do tuhá.
4.
Potom na upečený koláč nastriekame snehové mriežky ozdobným vrecuškom a dáme zapiecť do rúry ešte na 10 min.Rúru prepneme na vrchné pečenie.Pena by sa mala zapiecť pekne do zlatistá.Necháme vychladnúť a pokrájame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.