Pridať recept

Plnené pstruhy

ingrediencie

4 ks
pstruh
podľa chuti
soľ
1 ks
citrón
1 PL
hladká múka
4 PL
olej

Plnka

1 ks
cibuľa
50 g
strúhanka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 ks
vajce
1 PL
tuk
2 PL
vývar
1 zväzok
rozmarín

postup

1.
Cibuľu nadrobno nakrájame, pridáme strúhanku, soľ, korenie a rozšľahané vajíčko. Nakoniec do plnky vmiešame trochu nasekaného rozmarínu.
 
2.
Pstruhy očistíme, umyjeme, dochutíme soľou, korením a pokvapkáme citrónovou šťavou. Naplníme ich pripravenou plnkou, zašijeme ich alebo poprepichujeme špáradlami. Obalíme ich v múke a opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji.
3.
Potom oheň zmiernime a necháme ich dopiecť aj s rozmarínom domäkka. Počas pečenia ich môžeme pokvapkať citrónovou šťavou a poliať výpekom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať