Pridať recept

Kuracie kúsky zapečené s karfiolom a syrom

Kuracie kúsky zapečené s karfiolom a syrom
Zdroj: gurmanka
4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
kuracie prsia
3 strúčiky
cesnaku
100 ml
olej
2 ks
cibuľa
2 PL
paradajkový pretlak
1 ks
karfiol
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté biele korenie
podľa chuti
koriander
100 g
strúhaný tvrdý syr

postup

1.
Karfiol očistíme, rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vriacej vode. Scedíme ho a necháme vychladnúť. Potom ho popučíme vidličkou a dochutíme bylinkami.
 
2.
Kuracie mäso umyjeme, osušíme,nakrájame na kocky, dochutíme soľou a korením. Cibuľu a cesnak ošúpeme, opražíme na rozpálenom oleji a primiešame mäso. Opečieme ho zo všetkých strán a presypeme do zapekacích misiek alebo misy.
3.
Mäso polejeme pretlakom a na vrch pomocou lyžice navrstvíme karfiolové pyré. Takto pripravené misky alebo misu vložíme do rúry a dáme ju piecť. Pred koncom pečenia ešte vrch posypeme syrom a dáme zapiecť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať