Pridať recept

Jelení guláš

ingrediencie

1 kg
jelenie mäso
2 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
5 dl
vývar
1 dl
červené víno
3 PL
masť
podľa chuti
mletá červená paprika
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
majorán
trochu
hladká múka

postup

1.
Umyté mäso pokrájame na rovnaké väčšie kúsky. Na masti opražíme kocky cibule, pridáme lyžičku papriky a zalejeme trochou vývaru alebo horúcou vodou.
 
2.
Osolené a okorenené mäso vsypeme do vývaru, pridáme prelisovaný cesnak a dusíme. Ak treba, podlievame vývarom alebo vodou. Dusíme asi 1,5 až 2 hodiny.
3.
Keď je mäso mäkké, prisypeme lyžičku majoránu, zahustíme múkou a za stáleho miešania chvíľu povaríme.
4.
Napokon prilejeme červené víno a prehrejeme. Podávame so žemľovými knedľami alebo s chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiakový guláš s údeninou v chrumkavom bochníku: Hotový za 30 minút
Falošný guláš v chrumkavom bochníku: Rýchlo, lacno a chutne
Milujeme rýchle a sýte jedlá. Bonusom je, ak sú zároveň aj lacné. Tento falošný guláš spĺňa všetky kritéria...
Kotlíkový guláš
Rady a tipy pre vždy dokonalý guláš
Chystáte sa variť guláš? Prečítajte si nasledovné odporúčania, ktoré vás bezpečne dovedú k dokonalému...
Lečo guláš
Lečo guláš: Bravčový guláš s augustovou zeleninou
Jednoduchý guláš, ktorý chutí a vonia ako leto samo.
Kotlíkový guláš
Ako pripraviť najlepší kotlíkový guláš?
Američania a Austrálčania majú barbecue, Angličania milujú pikniky a my si leto nevieme predstaviť bez toho, aby...
Slepý guláš
Urobte odrazu plný hrniec! Starý, zabudnutý recept na SLEPÝ GULÁŠ, hotový do 30 minút! Taký dobrý, že ho budete chcieť variť až do konca pôstu
Výborný guláš, ktorý zasýti a nahradí aj hlavný chod. Jednoduchý recept, ktorý vyskúšajte ešte dnes.