Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rýchly kysnutý koláč bez kysnutia

ingrediencie

500 g
hladkej múky
1 ks
kocka čerstvého droždia 42g
100 ml
oleja
300 ml
vlažného mlieka
2 PL
jemný kryštálový cukor
štipiek
soli
trochu
sody bicarbony

ďalej potrebujeme

podľa chuti
ovocie

mrvenička

trochu
hrubej múky
trochu
strúhanky
trochu
práškového cukru
trochu
masla alebo Hery

Na posypanie ovocia

1 balíček
vanilkový cukor ak koláč pečiem so slivkami posypem vanilkovym aj škoricovým cukrom

postup

Z múky, mlieka, oleja, cukru, droždia, sódy bikarbóny a soli si vymiesime cesto. Cesto hneď položíme na vymastený plech a roztlačíme rukami na celé dno. Poukladáme ovocie podľa chuti, posypeme vanilkovým cukrom a mrveničkou, ktorú si pripravíme z múky, strúhanky, cukru a masla. Pečieme približne 25-30 minút pri teplote 180˚C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.