Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rýchly kysnutý koláč bez kysnutia

ingrediencie

500 g
hladkej múky
1 ks
kocka čerstvého droždia 42g
100 ml
oleja
300 ml
vlažného mlieka
2 PL
jemný kryštálový cukor
štipiek
soli
trochu
sody bicarbony

ďalej potrebujeme

podľa chuti
ovocie

mrvenička

trochu
hrubej múky
trochu
strúhanky
trochu
práškového cukru
trochu
masla alebo Hery

Na posypanie ovocia

1 balíček
vanilkový cukor ak koláč pečiem so slivkami posypem vanilkovym aj škoricovým cukrom

postup

Z múky, mlieka, oleja, cukru, droždia, sódy bikarbóny a soli si vymiesime cesto. Cesto hneď položíme na vymastený plech a roztlačíme rukami na celé dno. Poukladáme ovocie podľa chuti, posypeme vanilkovým cukrom a mrveničkou, ktorú si pripravíme z múky, strúhanky, cukru a masla. Pečieme približne 25-30 minút pri teplote 180˚C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Snickers tyčinka
Maškrty zo Snickersky
Maškrty zo Snickersky
Niektoré tyčinky sú tak famózne, že dezerty z nich jednoducho musia byť ešte lepšie.
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...