Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Jesenná torta

8
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajcia
135 g
kryštálový cukor
100 g
polohrubá múka
2 PL
kakao
1/2 balíček
kypriaci prášok Dr Oetker
4 PL
ríbezľový džem
4 PL
rum
500 ml
mlieko
2 balíčky
Zlatý klas Dr Oetker
125 g
maslo
4 PL
cukor práškový
750 g
poťahová hmota Smartflex Velvet
trochu
potravinárske farbivo

postup

1.
Bielky si oddelíme od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne pridávame cukor a žĺtky. Pomaly prisypávame múku s práškom do pečiva a kakao.
2.
Pripravíme si menšiu tortovú formu. Spodok vystelieme papierom na pečenie, boky vymastíme a vysypeme múkou.
3.
Do pripravenej formy vylejeme cesto a pečieme v teplovzdušnej rúre pri 160 stupňoch cca 45 minút. Hotový korpus vyklopíme a necháme do druhého dňa odležať.
4.
Pripravený korpus si rozrežeme na 3 pláty. Každý z nich pokvapkáme rumom a potrieme džemom. Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme potravinárskou fóliou, aby sa nevytvorila hrubá koža a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a postupne pridávame vychladnutý puding. Dobre spolu vyšľaháme na jemný krém. Krémom potrieme pláty a poukladáme na seba. Boky a vrch taktiež potrieme krémom a tortu necháme dobre stuhnúť v chladničke.
5.
Hmotu Smartflex vypracujeme, zafarbíme na požadovaný odtieň (môžeme zmiešať i viac farieb, vznikne pekná dúhová kombinácia) a vyvaľkáme na doske posypanej troškou Solamylu. Tortu potiahneme vyvaľkanou hmotou, okraje hmoty orežeme, vykrojíme si ozdobné lístočky a prilepíme na tortu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.