Pridať recept

Fotorecept: Jesenná torta

8
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajcia
135 g
kryštálový cukor
100 g
polohrubá múka
2 PL
kakao
1/2 balíček
kypriaci prášok Dr Oetker
4 PL
ríbezľový džem
4 PL
rum
500 ml
mlieko
2 balíčky
Zlatý klas Dr.Oetker
125 g
maslo
4 PL
cukor práškový
750 g
poťahová hmota Smartflex Velvet
trochu
potravinárske farbivo

postup

1.
Bielky si oddelíme od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne pridávame cukor a žĺtky. Pomaly prisypávame múku s práškom do pečiva a kakao.
Fotorecept: Jesenná torta
Fotorecept: Jesenná torta
Zdroj: vava06
 
2.
Pripravíme si menšiu tortovú formu. Spodok vystelieme papierom na pečenie, boky vymastíme a vysypeme múkou.
Fotorecept: Jesenná torta
Fotorecept: Jesenná torta
Zdroj: vava06
3.
Do pripravenej formy vylejeme cesto a pečieme v teplovzdušnej rúre pri 160 stupňoch cca 45 minút. Hotový korpus vyklopíme a necháme do druhého dňa odležať.
Fotorecept: Jesenná torta
Fotorecept: Jesenná torta
Zdroj: vava06
4.
Pripravený korpus si rozrežeme na 3 pláty. Každý z nich pokvapkáme rumom a potrieme džemom. Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme potravinárskou fóliou, aby sa nevytvorila hrubá koža a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a postupne pridávame vychladnutý puding. Dobre spolu vyšľaháme na jemný krém. Krémom potrieme pláty a poukladáme na seba. Boky a vrch taktiež potrieme krémom a tortu necháme dobre stuhnúť v chladničke.
Fotorecept: Jesenná torta
Fotorecept: Jesenná torta
Zdroj: vava06
5.
Hmotu Smartflex vypracujeme, zafarbíme na požadovaný odtieň (môžeme zmiešať i viac farieb, vznikne pekná dúhová kombinácia) a vyvaľkáme na doske posypanej troškou Solamylu. Tortu potiahneme vyvaľkanou hmotou, okraje hmoty orežeme, vykrojíme si ozdobné lístočky a prilepíme na tortu.
Fotorecept: Jesenná torta
Fotorecept: Jesenná torta
Zdroj: vava06
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Piškótové cesto
Extra nadýchané piškótové cesto: Takto vždy krásne vyjde
Piškótové cesto je jedno z najľahších a najrýchlejších cukrárskych ciest. I jeho príprava má však svoje...
Americký jablkový koláč – Apple Pie
Ako pripraviť jeden z najznámejších jablkových koláčov - Apple pie?
Americký koláč už dávno nie je len americký, a vlastne nikdy ani nebol. Stále však ostáva jedným...
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Piškótový korpus je jedným z tých koláčov, pri ktorých sa musíte striktne držať receptu. Pomery sú tu...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
TOP
Veľkonočné suché pečivo
Ešte stíhate! Recepty na VEĽKONOČNÉ PEČIVO na jednom mieste, stačia vám tieto 4 základné cestá
Uľahčite si veľkonočné pečenie. Máme pre vás 4 základné cesta na veľkonočné drobné pečivo, z ktorého...