Pridať recept

Varené rebro s chrenovou omáčkou

ingrediencie

100 g
prerastené hovädzie rebro
podľa chuti
soľ, polovica cibule, celé čierne korenie

CHRENOVÁ OMÁČKA

7 dl
mlieko
30 g
maslo
8 ks
postrúhané mandle
20 g
hladká múka
3 PL
sladká smotana
1 PL
strúhaný chren
podľa chuti
soľ, cukor

postup

1.
Mäso umyjeme, zľahka naklepeme, vložíme do teplej osolenej vody, do ktorej sme pridali polovicu cibule a niekoľko zrniek čierneho korenia a pomaly uvaríme do mäkka.
 
2.
CHRENOVÁ OMÁČKA : Do mlieka pridáme maslo, postrúhané mandle, a privedieme do varu. Do vriaceho mlieka vlejeme za stáleho miešania smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku a necháme zhustnúť. Nakoniec primiešame postrúhaný chren, cukor a trochu soli.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať