Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čučoriedkový koláč s posýpkou

6
porcií
85
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

250 ml
plnotučné mlieko
65 g
krupicový cukor
500 g
hladká múka
35 g
čerstvé droždie
štipiek
soľ
3 ks
žĺtok
120 g
maslo
1 balíček
vanilkový cukor

Plnka

600 g
čučoriedky
3 PL
krupicový cukor

Posýpka

200 g
hrubá múka
200 g
práškový cukor
100 g
maslo

postup

1.

V miske s troškou vlažného mlieka, troškou cukru, múky a s rozmrveným droždím necháme chvíľu vykysnúť kvások. V druhej miske zmiešame múku, soľ, dve žĺtka, cukor a zvyšné mlieka. Nakoniec prilejeme vykysnutý kvások a vymiešame hladké nelepivé cesto.

2.

Plech vyložíme papierom na pečenie, preložíme naň rozvaľkané cesto a potrieme ho zvyšným žĺtkom. V miske si prstami spojíme múku, práškový cukor a trošku mäkké maslo.

3.

Na cesto rozložíme čučoriedky, posypeme ich cukrom a posýpkou. Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme ho približne 25 minút.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.